середа, 9 жовтня 2013 р.

Сьогодні - Всесвітній день пошти!!!!





Всесвітній день пошти відзначають щорічно 9 жовтня. Це одне зі свят, які були засновані з ініціативи Організації Об'єднаних Націй. Рішення про заснування Всесвітнього дня пошти було прийняте на конгресі Всесвітнього поштового союзу в 1969 році.
pohta 2
«Ми, правда, вже не спалюємо відьом, але спалюємо кожен лист, в якому міститься правда»
— Георг Крістоф Ліхтенберг

9 жовтня було вибрано в якості дати для цього свята, оскільки в 1874 році саме в цей день був підписаний Бернський договір. Тоді в Швейцарії зібралися представники 22 країн, які в результаті заснували Генеральний поштовий союз. Ця організація і стала прототипом Всесвітнього поштового союзу. На сьогоднішній день її членами є 189 держав усього світу.

Всесвітній день пошти відзначають люди, які створили і розвивають найбільшу в світі мережу фізичної доставки поштових повідомлень. Вона забезпечує ефективне та недороге перевезення товарів і цінних речей у багатьох країнах, долаючи будь-які кордони та повітряний простір.

«Пиши такі листи, які ти хотів би отримати»
— Пшекруй

Сьогодні мережа поштової доставки переживає активне реформування в усьому світі, оскільки глобалізація та Інтернет внесли свої корективи в її роботу і, відповідно, змінили вимоги клієнтів пошти до оперативності та зручності її роботи. На жаль, найбільш повільно цей процес відбувається в країнах колишнього СРСР.

«Неприємні телеграми завжди приходять без запізнення»
— Еміль Лагідний
Всесвітній день пошти - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй, і проводиться за рішенням XIV конгресу Всесвітнього союзу поштовиків у день створення союзу в 1974 р. Всесвітній день пошти без перебільшення можна назвати святом всіх людей. Пошта настільки органічно існує в сучасному світі, що ми сприймаємо її як частину нашого повсякденного життя. Уявити собі наше життя, функціонування держави, ефективний бізнес без поштового зв’язку неможливо. У 1874 році в Швейцарії представниками 22 країн був підписаний Бернський договір, що засновує підставу Генерального поштового союзу. У 1878 році союз змінив свою назву і став називатися Всесвітнім поштовим союзом. Сьогодні міжнародна пошта говорить на 6800 мовах своїх клієнтів, 191 поштові адміністрації, які входять у ВПС, утворюють єдиний поштовий простір і найбільшу фізичну мережу доставки в усьому світі. Вона призначена для забезпечення надійного, ефективного та економічного перевезення товарів та обміну ідеями. Сучасна пошта у багатьох промислово-розвинених державах активно працює в секторі логістики, поштово-банківських послуг, каталожної торгівлі та прямої поштової розсилки, активно розвиває інформаційні технології, гібридну пошту та електронну комерцію. Українська пошта – одна зі складових частин світової поштової системи. Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та є національним оператором поштового зв'язку України. На сьогодні "Укрпошта" надає понад 50 видів послуг у 13 тисячах відділень по всій Україні. Штат компанії налічує 95 тисяч працівників, з них 40 тисяч - листоноші, 30 тисяч - оператори поштового зв'язку. Всесвітній день пошти – це чудова нагода привернути увагу громадськості до діяльності поштової служби в глобальній системі зв’язку, до послуг, які вона пропонує споживачам, до цілей, які ставить перед собою Всесвітній поштовий союз.

Немає коментарів:

Дописати коментар